Erna (60) en Christa (47) verzorgen nu 2 jaar de Rubriek OP ORDE in Zij en Zeeuws. Elk kwartaal schrijven ze een column om de lezers te laten kennismaken met hun vakgebied en hen te informeren over wat een organizer voor je kan betekenen. Ze beschrijven een casus die ze in hun werk tegenkomen en laten zien hoe je daar in de praktijk mee om kunt gaan. Deze keer vormen Erna en Christa zelf de casus.

Annelies (42) is met haar man en kinderen op vakantie geweest en genoot daarna nog even van het vakantieritme door laat te eten en aan tafel de tijd te nemen voor elkaar. Maar toen de school weer begon, moest er ineens van alles in de avonduren, zoals sporten, bijbelkringavonden, vergaderingen, catechisatie, etc. en was het vakantiegevoel snel verdwenen.

Gerdien (55) werkt fulltime als leidinggevende en past daarnaast op de kleinkinderen. Ze maakt lange dagen en 's avonds belt ze met haar medeleidinggevende hoe ze de volgende dag iets zullen aanpakken. een ingeschakelde organizer vroeg haar: Hoeveel tijd besteed je aan iets waar je echt blij van wordt, waar je energie van krijgt? Gerdien kon het niet benoemen....

Download het 'Format Persoonlijk Schoonmaakrooster' en indien u wilt ook het 'Voorbeeld Persoonlijk Schoonmaakrooster' en sla die op voordat u begint met invullen. 

 

Als u het 'Format Persoonlijk Schoonmaakrooster' op uw pc hebt opgeslagen en het Excelbestand hebt geopend, klikt u op 'bewerken inschakelen' en daarna kunt u beginnen met het invullen van sheet '1. Beschikbare tijd

Format Persoonlijk Schoonmaakrooster 

 

Als u het 'Voorbeeld Persoonlijk Schoonmaakrooster' op uw pc hebt opgeslagen en het Excelbestand hebt geopend hoeft u niets aan te klikken. Het is een alleen-lezen bestand en u kunt door alle sheets scrollen.

Voorbeeld Persoonlijk Schoonmaakrooster 

 

 

Klik op onderstaande afbeelding als u de column nog een keer in z'n geheel wilt lezen.

Column 5 Paintversie1

 

Dit keer krijg je een extraatje bij de column! En wel een geheugensteuntje voor op je bureau of aanrecht: een afbeelding van een kikker! Dit om je te helpen eerst de klussen te doen die je tegenstaan (slik de kikker aan het begin van elke dag) om de rest van de dag te kunnen genieten van het feit dat je deze klus hebt afgerond!

Slik je kikker!

Tessa (34) is een jonge energieke vrouw. Ze werkt bij een commercieel bedrijf in de regio. In haar werk loopt ze tegen het volgende aan: enkel administratieve onderdelen van haar werk vindt ze echt vervelend en liggen haar totaal niet. Vaak stelt ze een dergelijke klus uit, wat haar niet in dank wordt afgenomen door haar collega's, die last hebben van haar gedrag.

Aan het einde van de zomer begint het misschien alweer in je hoofd te zoemen: dekledingwissel komt er aan! Voor jou persoonlijk misschien iets om tegenop te zien, maarals je kinderen hebt is de klus nóg uitdagender. Wat kun je doen om niet in paniek te rakenen lukraak (overbodige) kleding te kopen voor het nieuwe seizoen?

Maak je hoofd leeg: doe een MINDDUMP! Herken je dit gevoel? Je ziet uit naar je zomervakantie, je bent er hélemaal aan toe, maar je móet nog zoveel voordat het zover is. Je hoofd loopt over!

Pagina 1 van 2