Op 11 en 18 mei werd de workshop ‘Loslaten geeft ruimte’ georganiseerd door Erna Verheij van Opgeruimd!, Constance van der Eijk van DeRelatieexpert en Carla Ruben-Verplanke van RNVcoaching.

Drie vragen stonden centraal tijdens de workshop:
Hoe krijg je je huis lekker opgeruimd?
Hoe bereik je nu dat je je goede voornemens ook werkelijk uitvoert?
Hoe houd je je relatie sprankelend?

Erna trapte de avond af:


Wie kent het niet? Je huis slibt langzaam maar zeker vol met spullen die je eigenlijk best zou kunnen missen. Maar ja…. Je hebt tal van redenen om deze voorwerpen nog wat langer te bewaren. Erna Verheij maakt hier korte metten mee. Ze noemt de deelnemers wel tien slechte redenen om dingen te bewaren. Het inspireert de deelnemers zichtbaar. Met de boodschap dat je alleen dingen die je graag en vaak gebruikt en die je met gemak kunt onderhouden moet bewaren, sluit Erna af. Zeker weten dat er de komende weken flink opgeruimd gaat worden in de huizen van onze deelnemers!
Carla vraagt of het herkenbaar is dat je je goede voornemens niet uitvoert.
Ieder knikt instemmend: ‘Ja, dat heb ik ook!’. Aan de hand van een verhaal legt zij uit waarom het zo moeilijk is om je gedrag te veranderen. Maar met alleen een verklaring ben je niet geholpen dus geeft zij de deelnemers ook een goed hulpmiddel. Twee-aan-twee bespreken de aanwezigen wat hen tegenhoudt om de daad bij het woord te voeren en vervolgens gaan zij op zoek naar een helpende overtuiging. Wanneer de juiste overtuiging gevonden is zie je bij de deelnemers een gevoel van verademing ontstaan. Aha, op deze manier gaat het me wél lukken!
Constance sluit de avond af.
Met een persoonlijk verhaal geeft zij aan hoe belangrijk het is om energie te steken in je relatie. ‘Wil je gelijk krijgen, of wil je gelukkig zijn?’ is haar boodschap. Met treffende voorbeelden over de relatie tussen man en vrouw weet zij de deelnemers te animeren. Met praktische tips nodigt ze iedereen uit om energie te blijven steken in de relatie, meer met elkaar te praten, maar zéker ook meer naar elkaar te luisteren. Want wanneer je je best doet voor jezelf en voor elkaar is het niet alleen fijner om bij elkaar te blijven, maar wordt je relatie ook veel sprankelender!
De sfeer is beide avonden uitstekend. De deelnemers zijn enthousiast en vragen ons om door te gaan met onze samenwerking omdat ze genieten van de manier waarop wij elkaar aanvullen. Nu, ook wij hebben genoten van onze samenwerking! We zijn al plannen aan het maken voor een nieuw evenement in maart 2017 en sluiten zeker niet uit dat we voor die tijd nogmaals deze loslaatavond organiseren.